- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Inmaken
- Perzikjam met amandelen
Perzikjam met amandelen
Deze jam combineert het zoete van perziken met de nootachtige smaak van amandelen. Daarbij geven de fijngehakte amandelen de jam een lekkere bite.
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor ca. 900 g
- 1 kg perziken, geschild en in kleine stukjes
- 200 g geblancheerde amandelen, fijngehakt
- 400 g geleisuiker speciaal
- 2 tl amandelextract*
Bereiding
- Meng alle ingrediënten in een grote pan en breng al roerend aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat 1 à 5 minuten al roerend inkoken, of tot de jam dik is. De kooktijd is afhankelijk van hoe zacht de perziken zijn.
- Vul de jampotten met de jam en sluit goed af met de deksels.
- Laat ze omgekeerd afkoelen en plak er etiketten met de bereidingsdatum op.
Dit recept is afkomstig uit het Oogstbewaarboek. Hierin vind je uitleg en recepten om je oogst te bewaren door er jam, chutney, siroop, gefermenteerde groenten of kombucha van te maken.