Rabarber-bosvruchtenjam met vanille
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor ca. 800 g
- 350 g rabarber, in blokjes
- 150 g bosvruchten zoals blauwe bessen en/of frambozen
- 500 g geleisuiker
- Rasp en 1 el sap van 1 biologische limoen
- 2 tl vanille-extract*
Bereiding
- Meng de rabarber met de bosvruchten en een scheutje water in een grote pan.
- Voeg de geleisuiker toe en breng al roerend aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat al roerend 15 minuten inkoken, of tot de rabarber zacht is.
- Voeg de limoenrasp, het limoensap en het vanille-extract toe. Roer door en laat nog een aantal minuten al roerend inkoken.
- Bekleed een zeef met de kaasdoek en zet boven een schone kom.
- Schenk de jam door de kaasdoek en gebruik de achterkant van een lepel om de jam door de kaasdoek te duwen. Zo krijg je een mooie, gladde jam.
- Vul de gesteriliseerde jampotten met de jam en sluit ze goed af met de deksels.
- Laat ze omgekeerd afkoelen en plak er etiketten met de bereidingsdatum op.