Rabarber-bosvruchtenjam met vanille

Rabarber-bosvruchtenjam met vanille 

Deze jam van rabarber, bosvruchten, limoen en vanille-extract is een heerlijke combinatie van zoete en friszure smaken. Lekker op brood of door de yoghurt.  

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor ca. 800 g 

  • 350 g rabarber, in blokjes 
  • 150 g bosvruchten zoals blauwe bessen en/of frambozen 
  • 500 g geleisuiker 
  • Rasp en 1 el sap van 1 biologische limoen 
  • 2 tl vanille-extract

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Meng de rabarber met de bosvruchten en een scheutje water in een grote pan. 
  2. Voeg de geleisuiker toe en breng al roerend aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en laat al roerend 15 minuten inkoken, of tot de rabarber zacht is.
  4. Voeg de limoenrasp, het limoensap en het vanille-extract toe. Roer door en laat nog een aantal minuten al roerend inkoken.  
  5. Bekleed een zeef met de kaasdoek en zet boven een schone kom.
  6. Schenk de jam door de kaasdoek en gebruik de achterkant van een lepel om de jam door de kaasdoek te duwen. Zo krijg je een mooie, gladde jam.
  7. Vul de gesteriliseerde jampotten met de jam en sluit ze goed af met de deksels. 
  8. Laat ze omgekeerd afkoelen en plak er etiketten met de bereidingsdatum op.