Appel-peer crumble


Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 2 appels, geschild en in blokjes
• 100 g frambozen (vers of diepvries)
• 100 g suiker
• 60 g boter
• 85 g bloem
• 50 g havervlokken
• 100 ml slagroom
• 10 g poedersuiker
Benodigdheden: weegschaal*, maatkan*, kom*, mesje*, snijplank*, weckpotje tulpvorm*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Doe de suiker, boter, bloem en havervlokken in een kom en meng met je vingertoppen tot kruimels.
- Verdeel de frambozen over de weckpotjes. Leg er een laagje appelblokjes op en werk af met de deegkruimels.
- Bak de potjes 30 minuten in de oven tot de crumble mooi bruin is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
- Klop ondertussen de slagroom lobbig met de poedersuiker.
- Schep voor het opdienen wat slagroom op de crumble. Ook lekker met vanille-ijs!
Tip: vul de potjes een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Op de dag zelf bak je de crumble af.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.