Shakshuka


Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 2 uien
• 1 teentje look
• 2 rode paprika’s
• 2 blikken gepelde tomaten
• 2 verse tomaten, in blokjes
• 1 tl karwijzaad*
• ½ tl komijn*
• ½ chilipepertje, fijngehakt
• 4 eitjes
• peper en zout
• olijfolie*
• verse koriander, grofgehakt
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Snipper de uien en de look fijn.
- Bak ze samen met het fijngehakte chilipepertje in wat olijfolie in een pan.
- Was de paprika’s en snijd ze in stukjes. Laat ze even meestoven in de pan.
- Voeg hier de tomaten uit blik aan toe en laat zachtjes sudderen.
- Voeg nadien ook de verse tomatenblokjes, het karwijzaad, de komijn en peper en zout toe.
- Laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Proef of het geheel goed op smaak is.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
- Maak enkele kuiltjes in de tomatensaus en breek er voorzichtig de eitjes in.
- Zet de shakshuka ca. 10 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.
- Werk af met verse koriander en serveer met een stuk stokbrood of lekker pitabrood.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.