Basisrecept voor pizza

Voor 2 pizza's
 

Basisrecept pizzadeeg
• Meng 500 gr pizzamix met 250 ml lauwwarm water in een beslagkom.
• Voeg 1 el olijfolie en 8 gr gedroogde gist toe.
• Kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg.
• Maak hiervan twee delen en laat het deeg 20-30 minuten rijzen.
• Rol het deeg uit op een met bloem bedekte plaat.
• Beleg het deeg met ingrediënten naar keuze.
• Bak de pizza in 15-20 minuten op 250°C goudbruin.

 

PIZZA BIANCA
met olijfolie, rozemarijn en grof zeezout

Ingrediënten:
• verse rozemarijn
• grof zeezout*
• 2 el olijfolie*

Bereiding:

  1. Maak pizzadeeg met de bakmix volgens het hierboven weergegeven recept. 
  2. Bestrooi de pizza met zeezout en rozemarijn en besprenkel met olijfolie. 
  3. Bak de pizza in 15-20 minuten op 250°C goudbruin.


PIZZA CAPPERI, OLIVE E ACCIUGHE
met kappertjes, olijven en ansjovis

Ingrediënten:
• 200 g gehalveerde kerstomaatjes 
• 8 in stukjes gesneden ansjovisfilets
• 2 el kappertjes
• 8 olijven, zonder pit en in stukjes gesneden
• Italiaanse kruiden*
• verse oregano
• 1 el olijfolie*

Bereiding:

  1. Laat de kerstomaatjes voor gebruik grondig uitlekken om te voorkomen dat de pizza te klef wordt.
  2. Doe de plakjes tomaat in een vergiet en druk er voorzichtig met uw vuist op, zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. 
  3. Maak pizzadeeg met de bakmix volgens het hierboven weergegeven recept.
  4. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is.
  5. Bak hem zonder beleg een paar minuten in de oven zodat de bodem krokant blijft.
  6. Haal de pizza uit de oven en verdeel de tomaten gelijkmatig over het deeg.
  7. Leg eerst de ansjovisfilets op de pizza, daarna de kappertjes en tot slot de olijven.
  8. Bestrooi met oregano en Italiaanse kruiden en besprenkel met olijfolie.
  9. Bak de pizza in 15-20 minuten op 250°C goudbruin. 

 

PIZZA VERDE
met mozzarella, ansjovis, kappertjes en rucola

Ingrediënten:
• 1 bol mozzarella, in fijne plakjes gesneden
• 5 ansjovisfilets
• een handje fijngehakte peterselie
• 1 el fijngehakte kappertjes
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• zout en zwarte peper*
• 1 el olijfolie*
• rucola

Bereiding:

  1. Laat de mozzarella voor gebruik grondig uitlekken om te voorkomen dat de pizza te klef wordt.
  2. Maak pizzadeeg met de bakmix volgens het hierboven weergegeven recept.
  3. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is.
  4. Bak hem zonder beleg een paar minuten in de oven zodat de bodem krokant blijft.
  5. Haal de pizza uit de oven en en leg de mozzarellaplakjes op het deeg.
  6. Verdeel de rest van de ingrediënten (behalve de rucola) over de kaas en het deeg.
  7. Bestrooi de pizza naar smaak met zout en peper en besprenkel royaal met olijfolie.
  8. Bak de pizza in 15-20 minuten op 250°C goudbruin.
  9. Garneer de pizza voor het serveren met de blaadjes rucola. 

 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille