Soep

Vichyssoise 

Vichyssoise is een romige soep van o.a. aardappelen en prei die koud geserveerd wordt. Heerlijk als zomers voorgerecht of lichte lunch. 

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • Voor 2,5 liter
  • 875 g kruimige aardappelen
  • 175 g ui
  • 125 g venkel
  • 175 g prei
  • 75 g boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 laurierblaadje*
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1,75 l groentebouillon
  • 250 ml room
  • Peper, zout en nootmuskaat*
  • Bieslook
  • Rasp van een citroen 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 bij 2 cm.
  2. Snijd de ui en venkel in blokjes van ca. 1 bij 1 cm en de prei in dunne ringen.
  3. Verhit de boter in een ruime soeppan en fruit de aardappelen en groenten licht aan. 
  4. Voeg de knoflook, laurier, tijm en rozemarijn toe en fruit ook licht aan.
  5. Blus af met de bouillon en room en laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
  6. Verwijder de kruiden en pureer de soep glad. Passeer vervolgens door een fijne puntzeef voor een extra zacht resultaat.
  7. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de soep minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
  8. Serveer de vichyssoise koud en garneer met gesnipperde bieslook en een beetje citroenrasp. 

Tip: Vichyssoise wordt meestal koud geserveerd, maar de soep is ook lekker om warm te eten! 

Bekijk onze artikelen