Havermoutpap met gekarameliseerde peer en kaneel

Voor 4 personen

Ingrediënten:
 100 g havermout
 1 liter melk (koemelk of amandelmelk)
 2 peren
 8 tl suiker
 4 el boter
 kaneelpoeder*

Benodigdheden: dunschiller*, snijmesje*, koekenpan*, steelpan*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd ze doormidden.
  2. Stoof ze in een pan aan met wat boter en 4 tl suiker tot ze mooi karameliseren. 
  3. Verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur en voeg de havermout toe. Laat zo’n 3 minuten koken.
  4. Voeg 4 tl suiker toe, haal van het vuur en laat nog 2 minuten staan.
  5. Schep de havermoutpap in kommetjes, leg er de gekarameliseerde peer op en werk af met wat kaneelpoeder.

 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.