Appelroosjes van croissantdeeg

Deze warme appelroosjes met glazuur zijn de moeite waard om wat eerder voor op te staan. Heerlijk als ontbijt in het weekend of op een vrije dag!

Ingrediënten:

  • 3 blikken croissantdeeg (met elk 6 croissants)
  • Gesmolten boter
  • Bruine suiker
  • 3 à 4 appels
  • Poedersuiker + water voor het glazuur

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Rol het croissantdeeg uit en haal de driehoeken los van elkaar.
  2. Bestrijk de achttien driehoeken met de gesmolten boter en strooi er wat bruine suiker over.
  3. Gebruik de appelsnijder om van de appels schijfjes te maken. Snij deze daarna in vier stukjes.
  4. Verdeel de stukjes appel over het deeg en rol de driehoeken vervolgens op als ‘roosjes’.
  5. Bekleed de ovenschaal met het bakpapier en leg de roosjes er naast elkaar in.
  6. Bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  7. Maak glazuur van de poedersuiker en een klein beetje water en besprenkel er de appelroosjes mee als ze uit de oven komen.