Winterse spruitjessalade met postelein en spekjes


Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 600 g spruitjes
• klontje boter
• 400 g spekblokjes
• versgemalen zwarte peper* 
• fleur de sel of grof zeezout* 
• 50 g postelein
 • olijfolie*
Benodigdheden: snijmesje*, kookpot*, groentestoommandje*, braadpan*, pollepel*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Benodigdheden: snijmesje*, kookpot*, groentestoommandje*, braadpan*, pollepel*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Snijd van elk spruitje een stukje van de onderkant af en verwijder lelijke blaadjes.
 - Stoom de spruitjes 10 minuten en spoel ze af onder koud water.
 - Bak het spek in wat boter krokant, voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend mee tot ze beetgaar zijn.
 - Doe over in een schaal en laat iets afkoelen.
 - Breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel of zeezout.
 - Verdeel er de postelein over en schep even om.
 - Druppel er tot slot wat olijfolie over.
 - Serveer lauwwarm.
 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper