DIY: maak je eigen bullet journal!

Zin om lekker creatief aan de slag te gaan deze zomer? Maak je eigen bullet journal: een combinatie tussen een agenda en dagboek, waarmee je je creativiteit de vrije loop laat. Van to do-lijstjes tot afspraken, van toffe ideeën tot een lijstje met je favoriete boeken: maak je ‘hoofd’ lekker leeg en zet het in je eigen, persoonlijke boekje!

Er zijn geen regels die jou vertellen hoe je een mooi en handig bullet journal maakt - en dat maakt het juist leuk. Je bent heel vrij en door te experimenteren kom je er achter wat voor jou goed werkt. Toch hebben we een aantal tips voor je: 

1 - Alles bij de hand...

Pak je bullet journal, notitieboekje of schriftje erbij en haal je pennen, stiften, lijm en andere creatieve spulletjes uit de kast. Werken aan je bullet journal is lekker ontspannend, neem daarom ook lekker de tijd en zoek een inspirerende omgeving op.

2 - Thema's

Het kan heel leuk zijn om met maandthema's te werken. Dit kan heel breed: je kunt bijvoorbeeld kiezen om voor de maand augustus een algemeen zomerthema te kiezen met vrolijke kleuren, maar je kunt het ook persoonlijker maken en deze maand helemaal richten op jouw vakantiebestemming.

3 - Verzamel de mooiste herinneringen

Verzamel wat leuke knipsels, foto’s en/of tekeningen die passen bij het door jou gekozen thema. Verdeel deze over je pagina’s, maar let erop dat je genoeg ruimte overlaat om er achteraf ook nog leuke foto’s, post-its met tips voor leuke restaurantjes of andere mooie vondsten bij te plakken.

4 - Een creatieve agenda

Wil je je bullet journal gebruiken om je activiteiten en afspraken bij te houden? Dan is het handig om na te denken over hoe je dit wilt indelen. Gebruik meerdere pagina’s als je een drukke agenda hebt, of kies voor 1 à 2 pagina’s per week om een beknopt overzicht te houden.

5 - Veel plezier!

Je bullet journal hoeft niet helemaal perfect te zijn! Het is juist leuk om te zien dat je het zelf gemaakt hebt. Soms kost het ook wat tijd om erachter te komen wat voor jou de perfecte indeling is. Experimenteer met materialen en probeer nieuwe indelingen uit. Maar het allerbelangrijkste: geniet van jouw creatieve ontspanmoment!