Sinterklaas crumble

Voor 8-10 personen

Ingrediënten:

Voor de crumble:

  • 230 gram boter
  • 440 gram bloem
  • 2 theelepels speculaaskruiden (Dille & Kamille)
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 10 grote, friszure appels, bijvoorbeeld Granny Smith
  • ½ theelepel citroensap
  • 1 of 2 theelepels koekkruiden (Dille & Kamille)
  • 2 tot 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram amandelspijs (gemengd met een opgeklopt ei)

Extra’s:

  • Amandelschaafsel
  • Kruidnoten
  • Strooigoed
  • Slagroom of Griekse yoghurt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Schil de appels en snij in kleine stukjes.
  3. Meng er de koekkruiden, basterdsuiker, het citroensap en het mengsel van amandelspijs doorheen.
  4. Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar en kneed goed door.
  5. Vul de (ramekin) bakjes voor 2/3 met de appelvulling en maak het bakje daarna goed vol met de crumble. Mag lekker hoog!
  6. Strooi er amandelschaafsel bovenop.
  7. Bak de crumble in ongeveer 25-30 minuten mooi krokant en bruin.
  8. Versier met extra kruidnootjes en strooigoed en eventueel wat slagroom of Griekse yoghurt. 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.