Trio van hummus met geroosterde groenten en naanbrood

Ingrediënten:
voor de hummus met rode bieten
• 400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
• 1 teentje look
• 3 el olijfolie*
• 2 gekookte rode bietjes
• peper en zout*

voor de hummus met paprika
• 400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
• 1 teentje look
• 3 el olijfolie*
• 4 el paprika tapenade (tip: deze kan je eventueel ook zelf maken door 2 rode paprika’s te roosteren in de oven en vervolgens fijn te mixen)
• ½ tl gerookt paprikapoeder*
• peper en zout*

Voor de hummus met pompoen
• 400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
• 1 teentje look
• 3 el olijfolie*
• 5 el pompoenpuree 
• 1 tl currypoeder*
• peper en zout*

Voor de geroosterde dipgroenten
• 4 oranje wortelen
• 4 gele wortelen
• 4 paarse wortelen
• 2 pastinaken
• gerookte olijfolie*
• honing*
• peper en zout*

Voor het naanbrood (4 stuks)
• 300 g zelfrijzende bloem
• 150 g Griekse yoghurt
• 100 ml olijfolie*
• 1 teentje knoflook
• handvol komijnzaadjes*
• versgemalen zwarte peper*
• grof zeezout*

Benodigdheden: snijmes*, dunschiller*, snijplank*, bakpapier, ovenschaal*, pollepel*, kommen*, deegroller*, grillpan*, bakkwastje*, spatel*, keukenmachine of blender
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
Voor de geroosterde groenten

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de groenten en snijd ze in langwerpige stukjes.
  3. Leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal en bedruppel ze met wat gerookte olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en grof zeezout.
  4. Roer alles goed om en laat ca. 35 minuten roosteren in de oven.

Voor de hummus

  1. Maak elke soort hummus volgens dezelfde bereidingswijze: mix de kikkererwten en het ‘sap’ samen met de look en de olijfolie in een keukenmachine.
  2. Doe er vervolgens de groenten en de kruiden bij en mix opnieuw glad. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Voor het naanbrood

  1. Meng de bloem met de Griekse yoghurt tot een glad deeg.
  2. Kneed er de helft van de komijnzaadjes onder.
  3. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol elk deegballetje uit tot een plat naanbroodje.
  4. Meng in een kom de olijfolie met de geplette look, de rest van de komijnzaadjes, peper en zout.
  5. Zet de grillpan op het vuur en bestrijk met wat kruidenolie. Laat de pan goed heet worden.
  6. Bak de naanbroodjes in de hete pan en bestrijk ze met nog wat kruidenolie. Draai ze een keer om tijdens het bakken zodat beide kanten mooi goudbruin worden.
  7. Serveer de naanbroodjes warm bij de hummus en de geroosterde groenten.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.