Labneh: 3 x makkelijk en verrassend

Ingrediënten:
Voor 8 - 10 personen

Labneh met olijfolie, citroen en tijm:

Labneh met paprikapoeder, chilivlokken en granaatappelpitjes:

Labneh met walnoten, dadels en anijszaad:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in de kom en meng door elkaar met de garde.
  2. Zet het vergiet (of een zeef) in de schaal. Maak de thee- of kaasdoek vochtig en leg deze in het vergiet.
  3. Schep de yoghurt in de doek en laat ongeveer een dag, of nacht, uitlekken.
  4. Als de yoghurt goed is uitgelekt, is de labneh klaar. Heerlijk als dip bij allerlei gerechten, met een stukje flatbread (platbrood) of onze mini grissini.

Bereidingstijd:
Maken: 15 minuten
Uithangen: 12 - 24 uur