Hartige taart
- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hapjes & voorgerechten
- Labneh: 3 x makkelijk en verrassend
Labneh: 3 x makkelijk en verrassend

Ingrediënten:
Voor 8 - 10 personen
Labneh met olijfolie, citroen en tijm:
- 500 g volle yoghurt
- 1 el honing amandel*
- 1 tl zout*
- 1 tl zwarte peper*
- 2 el kruidenolijfolie citroen en tijm*
- 1 el verveine*
- 5 g tijm*
- Sap van een halve citroen
Labneh met paprikapoeder, chilivlokken en granaatappelpitjes:
- 500 g volle yoghurt
- 1 el honing amandel*
- 1 tl zout*
- 1 tl zwarte peper*
- 2 tl paprikapoeder*
- 1 tl chilivlokken*
- 1 el granaatappelpitjes (+ extra om te garneren)
Labneh met walnoten, dadels en anijszaad:
- 500 g volle yoghurt
- 1 el honing amandel*
- 1 tl zout*
- 1 tl zwarte peper*
- Handje geroosterde walnoten (klein gehakt)
- Handje ontpitte dadels (in stukjes gesneden)
- 2 tl anijszaad*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Benodigdheden:
- Pepermolen (voor de zwarte peperkorrels)*
- Mengkom*
- Garde*
- Vergiet*
- Schaal*
- Schone thee- of kaasdoek*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in de kom en meng door elkaar met de garde.
- Zet het vergiet (of een zeef) in de schaal. Maak de thee- of kaasdoek vochtig en leg deze in het vergiet.
- Schep de yoghurt in de doek en laat ongeveer een dag, of nacht, uitlekken.
- Als de yoghurt goed is uitgelekt, is de labneh klaar. Heerlijk als dip bij allerlei gerechten, met een stukje flatbread (platbrood) of onze mini grissini.
Bereidingstijd:
Maken: 15 minuten
Uithangen: 12 - 24 uur
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hapjes & voorgerechten
- Bruschetta met geitenkaas, verse vijgen & munt
- Burrata met bloedsinaasappel
- Burrata met gekonfijte citroenrasp
- Coquilles met puree van pompoen en geroosterde bloemkool
- Dim sum met zoete aardappel
- Dim sum van kip en garnalen met geurige bouillon
- Empanadas met kippengehakt en piri piri saus
- Garnalenballetjes met dragonmayonaise
- Gemarineerde haring met mandarijn
- Gravlax met sloe gin
- Hapje met makreel, radijsjes en mierikswortel
- Hartige zonnetaart
- Hoisin kip
- Köfte van lamsvlees met yoghurtdip
- Lenterolletjes
- Mediterrane mezze
- Oesters met gepekelde ui, komkommer en appel
- Patatas bravas
- Pittige gehaktballetjes met dip
- Thaise rundvleesrolletjes
- Trio van hummus met geroosterde groenten en naanbrood
- Zalmtartaar met rode ui
- Zoete aardappelcakejes met kokos
- Vegetarische groente-nestjes
- Zandkoekjes met verse kruiden
- Labneh: 3 x makkelijk en verrassend
- Labneh balletjes
- 3 dips voor borrelbrood
- Hapjes & voorgerechten
- Recepten