- Home
- Laat je inspireren
- De keuken van Dille
- Ons favoriete chai-recept
Ons favoriete chai-recept
Het woord chai (uitgesproken als ‘tsjai’) betekent in Aziatische talen thee. Maar in India is het een beetje anders: daar is chai een zwarte thee die met specerijen en veel melk geserveerd wordt. Wij maakten onze eigen variant met groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel. Genieten!


Benodigdheden:
- Vijzel*
- Theezeefje*
- Hakmes*
- Rasp*
- Je favoriete theebeker*
* = verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Breek de kaneelstokjes en hak het vanillestokje fijn.
- Vijzel de kaneel, kardemom, vanille, peperkorrels, kruidnagels fijn zodat de aroma’s goed vrijkomen.
- Pluk de blaadjes van de rozenknopjes en hak heel fijn.
- Voeg de gehakte rozenblaadjes en de geraspte gember toe en vijzel nog een keer.
- Meng de groene thee en doe een schepje van het mengsel in het theezeefje.
- Zet het zeefje op een beker, giet er kokend water op en laat trekken tot gewenste sterkte.
- Laat je inspireren
- De keuken van Dille
- Groenten- en fruit van het seizoen in een handige kalender
- Onze tips voor de beginnende bakker
- Onze favoriete recepten van de zomer
- 5 recepten voor een heerlijke paasbrunch
- Dille’s bakhulpje
- Zo maak je bakken mindful en meditatief
- Zo maak je een bakplanning voor de hele week!
- Lekker, biologisch en ambachtelijk: op bezoek bij Molen De Vlijt!
- Winterse recepten met seizoensgroenten
- Tea pairing
- De lekkerste recepten voor een high tea!
- High tea volgens Dille & Kamille
- Ons favoriete chai-recept
- Een thee voor elke stemming!
- Matcharecepten
- Hoe werkt de matcha-klopper?
- Thee: oorsprong en soorten
- Tips voor een perfect kopje thee
- Inmaken: slimme tips voor het lekkerste resultaat
- Inmaken, wat is het en waarom doen we het?
- De lekkerste inmaakrecepten: aan de slag!
- Kweek je eigen kiemgroenten
- Eenvoudig zelf pasta maken: dit is onze held!
- Keukenhulpjes in de praktijk
- 10x heerlijke zomerse gerechten
- Slow food: de tijd nemen smaakt het lekkerst
- De lekkerste pasta? Die maak je zelf!
- Tips voor de paasbrunch
- Maak je eigen lentethee melange
- Onze theesoorten
- De lekkerste recepten voor Moederdag
- De keuken van Dille