Zo maak je een bakplanning voor de hele week!

De hele week genieten van lekkere baksels: wie wil dat nou niet? Grote kans dat het er bij inschiet als je het druk hebt met jezelf, je werk, je gezin… Wij geven je een paar handige tips om handig vooruit te plannen en elke dag van de week een lekker baksel te kunnen eten! 

Dit is natuurlijk wel een heel uitgebreide planning: haal er vooral uit wat jij wilt maken wanneer jij de tijd ervoor hebt. Heb jij alleen tijd op woensdag en zaterdag? Of is juist maandagavond jouw bakavond? Maak dan een aantal dingen klaar uit onderstaande planning. Veel bakplezier!


ZONDAG

Op zondag start de bakweek: dit is namelijk de dag waarop je (over het algemeen) net iets meer tijd hebt om in de keuken te staan. Vandaag maken we:

Bananenbrood

MAANDAG

Op maandagavond wil je lekker op de bank neerploffen, toch? Hopelijk heb je nog wat lekkers over van gisteren voor bij de thee! Is alles al opgepeuzeld? Bak dan deze brownies met walnoten: superlekker en snel klaar!

Brownies met walnoten

DINSDAG

Zin in een lekker, zelfgebakken brood voor de lunch deze week? Maak eens dit gezonde speltbrood of dit mueslibrood, met een lekkere bite. Bewaar je brood in zo’n handige broodtrommel, zo blijft-ie langer lekker.

Mueslibrood

WOENSDAG

Je hebt nog ontbijtmuffins in de vriezer liggen! Heb je vanavond tijd over? Maak dan deze lekkere ontbijtkoek voor de rest van de (werk)week, en eet volgende week de ontbijtmuffins op.

Ontbijtkoek

DONDERDAG

Maak alvast het beslag voor deze heerlijke madeleines, morgen hoef je ze alleen maar af te bakken. Een lekkere traktatie voor het hele weekend!

Madeleines

VRIJDAG

Vandaag maken we de madeleines van gisteren, lekker! We maken vanavond ook een lekker toetje om het weekend in te luiden. Bijvoorbeeld deze crumble met appel en blauwe bessen of deze financiertjes, voor bij de koffie, na het eten.

Crumble met appel en blauwe bessen

ZATERDAG

Het is weekend: verwen jezelf met deze scones, voor bij het ontbijt of voor bij de thee vanmiddag. Lekker met clotted cream en jam!

Scones

Wil je zelf een bakplanning maken voor de hele week? Download hier een handige bakplanning!