Gember-stroopkoekjes met citroensuiker – past precies op je kopje!
Ingrediënten:
• 1 pak bakmix voor koekjes + benodigdheden volgens de verpakking
• 2 tl gemberpoeder
Voor de stroopvulling
• 30 gr boter
• 75 gr lichtbruine basterdsuiker
• 125 gr keukenstroop
• ½ tl kaneelpoeder
• ½ tl kardemompoeder
Topping
• 4 el fijne kristalsuiker
• rasp van 2 citroenen
Bereiding:
- Meng de gemberpoeder door de bakmix voor koekjes en maak vervolgens het deeg volgens aanwijzingen op de verpakking.
 - Rol het deeg dun uit.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Snijd er met behulp van het kopje rondjes uit van dezelfde grootte.
 - Meng de citroenrasp met de suiker en strooi een klein laagje op de helft van de koekjes.
 - Bak de koekjes goudbruin en laat daarna helemaal afkoelen.
 - Maak ondertussen de stroop.
 - Smelt de boter en voeg de basterdsuiker toe.
 - Laat de suiker oplossen en voeg de keukenstroop en de kruiden toe en laat het even doorkoken tot alle suiker is opgelost.
 - Laat de stroop afkoelen.
 - Bestrijk de helft van de koekjes met stroop en druk daarna het gesuikerde koekje erop.
 - Laat het geheel nog even rusten in de koelkast en leg ze op het kopje thee of koffie. Leuk en lekker!