Wat doet kleur met jou en je huis?

Naast geuren hebben ook kleuren hebben een effect op je stemming en je humeur! Zo roept rood emoties op, terwijl groen juist rustgevend werkt. Dit is dus handig om rekening mee te houden bij het schilderen van je huis, ’s ochtends wanneer je je aankleed of bij het uitkiezen van nieuwe spulletjes in je interieur. Wij geven je een aantal tips!

DIT DOEN KLEUREN MET JE!

 GEEL  

Geel staat voor optimisme en geluk. Het laat omliggende kleuren extra spreken en is goed voor je creativiteit.

 GROEN  

Groen doet ons denken aan bomen en bos: dus het zorgt voor kalmte en rust, zowel fysiek als mentaal.

 BLAUW  

Blauw zorgt voor kalmte en koelte en laat ons denken aan de zee en aan de lucht.

 ROZE  

Roze staat voor plezier en jeugdigheid. Het is een vriendelijke kleur waar je veel energie van kunt krijgen.

 ROOD  

Rood is energiek, passievol en het trekt je aandacht. Het zorgt voor enthousiasme en geeft positieve energie!

 WIT

Wit is puur en het staat voor een fris begin. Het is natuurlijk ook een veilige kleur in je interieur, die je kunt aankleden met allerlei andere kleuren.


  • Voor de keuken is wit ook een ‘veilige’ keuze. Je kunt ook hier door de kleur en het materiaal van je accessoires een bepaalde sfeer creëren. Hout en bamboe zorgen voor een warme uitstraling, terracotta heeft een mediterrane ‘look’ en metaal meer modern.

  • Voor je pollepels en afwasborstels heb je allerlei aparte houders, maar je kunt ze ook kwijt in één van onze bloempotten. Die hebben we in heel veel verschillende kleuren. Kies een kleur die jij mooi vindt en die bij jou een prettig gevoel oproept. En ben je toe aan een andere uitstraling? Dan vervang je eenvoudig de bloempot door een andere. 

  • Probeer in de kinderkamer te kiezen voor kleuren die een vrolijke, energieke uitstraling hebben. Denk aan geel, oranje, rood, roze… En, combineren mag: graag zelfs! 

  • Wil je de wanden niet allemaal wit laten? Kies er dan voor om één muur te schilderen in een sprekende kleur, of behang ‘m met een leuke print.

  • Een gekleurde vlaggenlijn in een kinderkamer staat het hele jaar door gezellig, niet alleen op verjaardagen!

  • Lichte kleuren, als basis in de woonkamer, zijn altijd goed. De kamer oogt zo fris, en ruim, en je kan kleur toevoegen door middel van accessoires. Kussenhoesjes, een Vloerkleed, kaarsen, plaids, een ingelijste afbeelding op de muur: ze zorgen door hun kleur, en materiaal, voor sfeer en je kan er makkelijk mee variëren. Zo is het in de zomer fijn om alles lekker licht te houden, in de lente kan je kiezen voor verschillende tinten groen, de herfst vraagt om warme kleuren (laat je inspireren door de herfstblaadjes!) en in de winter zijn donkere kleuren prettig. Met een lichte basis kan alles!

  • In de woonkamer is het ook fijn om je te omringen met veel planten. Hun groene kleur heeft namelijk een positief effect op hoe je je voelt en werkt rustgevend. Zet ze in één van onze prachtige bloempotten en je wordt er extra blij van! 

  • Om je dag rustig te beginnen, kan je aan de ontbijttafel het best ook kiezen voor rustige, natuurlijke kleuren bijvoorbeeld van het tafelkleed. Prettig om mee wakker te worden!